Četvrtak, Ožujak 30, 2017
   
Text Size

KRONOLOGIJA AKTIVNOSTI 2009. godina

 • 21. prosinca 2009. godine - u emisiji ''Centar'' TV VOX Zadar javno smo podržali postojanje i djelovanje  Udruge ''Žene u Domovinskom ratu - Zadar''.

 

 • 21. prosinca 2009. godine - Akcija prikupljanja odjeće i obuće za potrebe Crvenog križa uspješno je završena, a sva prikupljena sredstva predstavništvo Udruge uručilo je Crvenom križu grada Benkovca.

 

 • 19. prosinca 2009. godine - Održana večera za članove Udruge sa suprugama u restoranu Fortuna (Murvica). Ovim putem zahvaljujemo našim suprugama i ženama koje nam daju moralnu podršku i potporu u ostvarivanju ciljeva Udruge: Drage naše gospođe - HVALA VAM OD SRCA!

 

 • 16. prosinca 2009. godine - Izrađene i poslate Čestitke za Božić i Novu godinu, kalendari i upaljači članovima Udruge. Zahvaljujemo Zadartehnici d.o.o. na izradi A3 Kalendara Udruge za 2010. godinu. Svim bivšim pripadnicima postrojbe, simpatizerima Udruge, suborcima i radnim kolegama poslali smo Čestitku za Božić i Novu godinu.

 

 • 10. prosinca 2009. godine - Predsjedništvo Udruge dalo javnu podršku udruzi HVIDR-a Zadar  povodom pretresa obiteljske kuće njihova člana udruge vezano za ''topničke dnevnike''.

 

 • 06. prosinca 2009. godine - Sa našim prijateljima iz Udruge Tigar 90/91 Rakitje sudjelovali smo na tiskovnoj konferenciji u hotelu Kolovare gdje su predstavnici koordinacije braniteljskih udruga zadarske županije imali priliku postavljati pitanja predsjedničkom kandidatu Milanu Bandiću, a nakon toga smo bili na svetoj misi u Škabrnji.

 

 • 03. prosinca 2009. godine - Predsjedništvo Udruge bilo je u Zagrebu na susretu sa čelnicima tvrtke Video KaTeDra d.o.o. u svezi preuzimanja dokumentacije  i rada za/na web stranici Udruge. Ovom smo prigodom dobili Zahvalnicu tvrtke Video KaTeDra d.o.o. koju možete vidjeti na našoj stranici ''Dokumenti Udruge'', a također smo direktorici tvrtke, gospođi Jeleni Dodig Markota uručili Zahvalnicu naše Udruge.

 

 • 02. prosinca 2009. godine - Predsjedništvo Udruge sudjelovalo je na javnoj tribini na temu ''Spomenici Domovinskog rata'' na poziv  organizatora, Udruge ''Žene u Domovinskom ratu - Zadar''.

 

 • 27. studeni 2009. godine - Članovi Udruge sudjelovali na misi za za naše nepravedno utamničene generale koja je održana u mjestu Bibinje.

 

 • 20. studenog 2009. godine - Članovi Udruge sudjelovali na misi za naše nepravedno utamničene generale  koja je održana u mjestu Sukošan.

 

 • 20. studenog 2009. godine - Uplaćeno 1.440,00 kuna donacije za Crkvu hrvatskih mučenika na Udbini, i 400,00 kuna donacije za obranu pripadnika 7. gbr Puma. Donacije su prikupljene od dobrovoljnih priloga članova udruge kojima se ovim putem iz sveg srca zahvaljujemo na humanoj gesti. Istom prigodom, uvaženi član Udruge donirao je 200,00 kuna za rad Udruge.

 

 • 18. studenog 2009. godine - Predstavnici Udruge su u Škabrnji bili nazočni na središnjoj komemorativnoj svečanosti u sjećanje na škabrnjske žrtve.

 

 • 17. studenog 2009. godine - Uoči dana sjećanja na Vukovar i Škabrnju, predstavništvo Udruge je bilo na svečanoj svetoj misi na Udbini za sve poginule i nevino stradale u Vukovaru i Škabrnji, simbolima cijelog hrvatskog mučeništva i stradanja u Domovinskom ratu, koju je predvodio župnik  fra Nediljko Knezović. Nakon svečane svete mise, sudjelovali smo u procesiji sa upaljenim svijećama od molitvenog prostora do gradilišta Crkve hrvatskih mučenika.

 

 • 14. studenog 2009. godine - Održana skupština Udruge u LK Petrčane na kojoj se raspravljalo o sljedećim točkama: pregled godišnjeg plana za 2009. godinu (ostvarene – neostvarene aktivnosti, dodatne aktivnosti), izvješće o djelatnostima Udruge od posljednje skupštine održane 24. siječnja 2009. godine, aktivnosti u tekućem tromjesečju, stavovi Udruge i točka razno (izvješće o skupštini se nalazi u arhivu udruge).

 

 • 14. studenog 2009. godine - Organizirano i provedeno dobrovoljno darivanje krvi članova Udruge i simpatizera za potrebe odjela za transfuziju Opće bolnice Zadar.

 

 • 13. studenog 2009. godine - Predstavnici Udruge sudjelovali su na predavanju ''Hepatitis C u Zadarskoj regiji''  u organizaciji Udruge HEPATOS iz Splita, HVIDR-a Zadar, Udruge ''Žene u Domovinskom ratu - Zadar'', Medicinske škole ''Ante Kuzmanića'' Zadar i Zavoda za javno zdravstvo Zadar.

 

 • 13. studenog 2009. godine - Zadarski nadbiskup Ivan Prenđa u petak 13. studenog uputio je svim medijima i braniteljskim udrugama u Zadru pisanu izjavu u kojoj javno izražava neslaganje s prihvaćenim idejnim nacrtom spomenika Domovini i pobjedi u Domovinskom ratu u Zadru autora Branka Silađina.

 

 • 09. studenog 2009. godine -  Održan sastanak 10 braniteljskih udruga sa zadarskim nadbiskupom Ivanom Prenđom na kojem smo tražili mišljenje nadbiskupa o spomeniku Pobjedi autora Branka Silađina.

 

 • 04. studenog 2009. godine - Pozvani smo na sastanak sa predstavnicima vlasti grada Zadra na čelu sa dogradonačelnikom Draženom Grgurovićem gdje smo izrazili ogorčenje izgledom budućeg Spomenika Domovini.

 

 • 30. listopada 2009. godine - Udruga je položila vijenac na Dan Svih Svetih na Gradskom groblju Zadar za sve poginule i pokojne hrvatske branitelje;- Potpisali smo izjavu sa još devet braniteljskih udruga (Udruga HVIDR-a Zadar, Udruga specijalne policije Poskoci, UMDDRH podružnica Zadar, Udruga veterana 4. gbr, Udruga ''Žene u Domovinskom ratu'', Nezavisni dragovoljci Hrvatske – podružnica Zadar, zadarski ogranak ''Hrvatska sloga'', Prvi hrvatski redarstvenik i Udrugom Tenkisti zadarske županije) o neslaganju sa odabranim rješenjem Spomenika Domovini koja je predana gradonačelniku grada Zadra, dr. Zvonimiru Vrančiću;

 

 • 22. listopada 2009. godine - Sudjelovali smo na Okruglom stolu pod nazivom ''A TKO VAS JE TJERAO'' u organizaciji UMDDRH Zadarske županije;

 

 • 21. listopada 2009. godine - Članovi Udruge koji su bili pripadnici 4. gbr nazočili su Skupštini Udruge veterana 4. gardijske brigade;

 

 • 09. listopada 2009. godine - Poslan brzojav generalu Anti Gotovini povodom rođendana (12. listopada);

 

 • 02. listopada 2009. godine - Započet je projekt izrade web stranice Udruge. Ovim putem iskreno i od srca zahvaljujemo Jeleni i Ivici Markota, te timu Video KaTeDra d.o.o.;

 

 • 12. rujna 2009. godine - Članovi Udruge sa obiteljima i simpatizeri Udruge organizirano su sudjelovali na proslavi Dana hrvatskih mučenika u Udbini, a nakon toga smo imali zajedničko druženje u Visuću. Ovim se putem zahvaljujemo gospodinu Živku Ivaniševiću i gospodinu Mladenu Moriću na financijskoj potpori, te njihovom radnom timu (Varoš Pek) koji nam je dragovoljno izašao u susret kako bi smo što dostojanstvenije proslavili Dan hrvatskih mučenika. Isto tako zahvaljujemo se gospodinu Anti Galešiću ispred firme Zadartehnika d.o.o. i g. Draženu Lepuru, članu udruge UMDDRH - Zadar na vrijednim donacijama.

 

 • 05. - 12. rujna 2009. godine - Organizirali smo i uspješno proveli  Hodočašće hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata ''KRIK ISTINE 2009. - BRUNO BUŠIĆ'' od Zagreba do Udbine; Iskreno se zahvaljujemo Odjelu za branitelje grada Zagreba na pruženoj financijskoj potpori za provedbu hodočašća, gospodinu Milanu Žafranu i svima onima koji su nam tijekom hodočašća na bilo koji način dali podršku.

 

 • 15. kolovoza 2009. godine - Izaslanstvo Udruge je bilo na proslavi Velike Gospe u Škabrnji;

 

 • 08. kolovoza 2009. godine - Odazvali smo se pozivu UMDDRH Splitsko-dalmatinske županije i sudjelovali na hodočašću Svetištu Gospi Sinjskoj od Hrvaca do Sinja;

 

 • 04. kolovoza 2009. godine - Na godišnjicu pogibije Senada Župana izaslanstvo Udruge je na njegov grob u Zadru položilo vijenac i zapalilo svijeću;

 

 • 13. i 14. lipnja 2009. godine - Organiziran izlet za članove Udruge na Udbinu i upoznavanje sa povijesnim znamenitostima Udbine i izgradnjom Crkve hrvatskih mučenika, na čemu se posebno zahvaljujemo fra Nediljku Knezoviću;

 

 • 30. svibnja 2009. godine - Na poziv UHDDR-a Dubrava na obilježavanje Dana branitelja grada Zagreba posjetili smo UHDDR-a Dubarava i nazočili smo koncertu Marka Perkovića -Thompsona na Trgu Bana Jelačića.  Ovom se prigodom zahvaljujemo UHDDR-a Dubrava, Ratku Dragoviću-Kleku i fra Nediljku Knezoviću.

 

 • 09. i 10. svibnja 2009. godine - Sudjelovali smo na Memorijalnom malonogometnom turniru  u čast Damiru Tomljanoviću - Gavranu i svim poginulim braniteljima koji je održan u Selinama. Udruga je za sudjelovanje na turniru dobila Uspomenicu od Organizatora turnira, Udruge Tigar 90/91. Izvješće o turniru se nalazi u arhivu Udruge. Također smo odradili medijsku promidžbu turnira (tisak i web);

 

 • 27. travnja 2009. godine - Naručene majice sa oznakama Udruge koje smo predvidjeli za Memorijalni malonogometni turnir i Dan hrvatskih mučenika;

 

 • 23. travnja 2009. godine - Na poziv Udruge Tigar 90/91 Rakitje da se uključimo u rad organizacijskog odbora za pripremu Memorijalnog malonogometnog turnira u Selinama, sudjelovali smo u pripremi turnira odrađivanjem zadaće medijske promidžbe turnira.

 

 • 18. travnja 2009. godine - Održana proslava 15-te godišnjice od osnivanja SG SOD-a i druga godišnjica Udruge; **  Istoga dana Udruga Tigar 90/91 Rakitje uz čestitku povodom godišnjice postrojbe i Udruge, uputila nam je Pozivnicu da i ove godine sudjelujemo na Memorijalnom  malonogometnom turniru u čast Damiru Tomljanoviću - Gavranu i svim poginulim braniteljima;

 

 • 17. veljače 2009. godine - Na godišnjicu pogibije Damira Tomljanovića – Gavrana, izaslanstvo Udruge je na njegov grob u Krivom putu položilo vijenac i zapalilo svijeću;

 

 • 16. veljače 2009. godine - Izrađen dopis sa inicijativom naše Udruge za okupljanje svih branitelja u Udbini na Dan hrvatskih mučenika koji je poslan na dostupne adrese Udruga;

 

 • 11. veljače 2009. godine - Na godišnjicu pogibije Nikole Prolića izaslanstvo Udruge je na njegov grob u Satriću položilo vijenac i zapalilo svijeću. Također, Udruga je postavila i spomen ploču koju smo odlučili izraditi na inicijativu uvaženog člana Udruge. Ovim putem zahvaljujemo gospodinu Dariju Brkiću na izradi i donaciji spomen ploče. Izvješće o događaju nalazi se u arhivu Udruge;

 

 • 24. siječnja 2009. godine - Održana skupština Udruge na kojoj se raspravljalo o aktivnostima Udruge za prvo tromjesečje i pripremi godišnjice postrojbe i Udruge. Izvješće o skupštini nalazi se u arhivu Udruge;

 

 • 17. siječnja 2009. godine - Na godišnjicu pogibije Željka Botha izaslanstvo Udruge je na njegov grob u Orahovici položilo vijenac i zapalilo svijeću;

 

 • 15. siječnja 2009. godine - Zbog potreba izabran blagajnik Udruge;
 
 
------------------------------
HHBDR 2015.
HRVATSKIM RATNICIMA
(LJUBOVO-BUNIĆ -CHM UDBINA)
 
 
------------------------------

 protiv zla

DOMOVINSKI RAT
ANIMIRANI ZEMLJOVID
 
PREDSJENIK TUĐMAN
OTVARA SG SOD
 
IZJAVA
GENERALA GOTOVINE O
OSNIVANJU SG SOD

► Wild Croatia

JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.

Hodnja-Šepurine

 
HUMANITARNI BOŽIĆNI
SAJAM 2012.

dobro_dosli_u_zemlju_ante_gotovine

Trenutno Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 73 
hrvatski zavjetni kriz

 

 

JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.

(Ovaj videozapis više nije dostupan jer Hrvatska radiotelevizija polaže autorska prava)

U VIJEČNI SPOMEN

 • Damir Tomljanović - Gavran (18.04.1968. - 17.02.1994.)
 • Senad Župan (20.10.1972. - 04.08.1995.)
 • Nikola Prolić (05.04.1972. - 11.02.2001.)
 • Željko Both (04.05.1973. - 17.01.2007.)
 • Miroslav Baljak (16.07.1968. - 06.11.2011.)
 • Nediljko (Nedo) Vegar (21.06.1952. - 07.02.2014.)

► U SJEĆANJE NA RATNIKA

Preporučujemo

01_tigar_90_91_rakitje

02_urv_1gbr_tigrovi

urv_2gbr

02_uv_3gbr_kune

03_uv_zng_4brigada

5_gbr

04_u7gbr_puma

urv_9gbr_vukovi

uspdr

---------------------------------------------

ui dtg zd logo web

---------------------------------------------

banner_gavran

Preuzmite naš banner

---------------------------------------------