Utorak, Veljača 28, 2017
   
Text Size

2012. godina

KRONOLOGIJA AKTIVNOSTI 2012. GODINA

09. siječnja 2012. godine - Uputili smo dopis uredu predsjednika RH - odjelu za dodjelu odlikovanja, prijedlog za dodjelu odličja RED KNEZA DOMAGOJA S OGRLICOM istaknutom poginulom Zadarskom branitelju i heroju Nenadu Mataku. Prijedlog su poduprijeli: UP SG SOD ''D.T.-GAVRAN'' Zadar, UDHRM -Zadar, HVIDR-a Zadar,UMDDRH – podružnica Zadar i ŽENE U DOMOVINSKOM RATU Zadar
15. siječnja 2012. godine - Izaslanstvo Udruge odalo je počast na posljednjem počivalištu našeg prijatelja, suborca i pripadnika postrojbe Željka Botha u Orahovici.
21. i 22. siječnja 2012. godine - U suradnji sa URV 1. GBR i više branitelja iz Zadra i Zagreba, proveli smo dva dana na Velebitu gdje smo obavili pripremu za uređenje Kapelice D.T.-G. a ujedno smo i sudjelovali u obilježavanju akcije ''Maslenica'' na sv. misi u crkvi sv. Frane na Podpragu.
24. siječnja 2012. godine - pokrenuli smo pismenu inicijativu sa prijedlogom organiziranja festivala domoljubne glazbe na Udbini u povodu Dana hrvatskih Mučenika koju je do sada potpisalo 15-tak braniteljskih udruga a koja će biti predložena Biskupu Bogoviću.
25. siječnja 2012. godine - Izradili smo DVD o Hodočašću hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata ''JOSIP JOVIĆ'' 2011. godina. 
27. siječnja 2012. godine - U sklopu obilježavanja akcije ''Maslenica'' nazočili smo obilježavanju dana sjećanja na poginule pripadnike Otočkog Bataljuna iz Zadra koji se održao na gradskom groblju a potom u Tinju i Škabrnji.
28. siječnja 2012. godine - Postavili smo kip bl. Alojzija Stepinca i ugradili vrata na kapelici D.T.-Gavran.
30. siječnja 2012. godine - poslali smo MOBMS-u ispunjene obrasce financijskog i opisnog izvješća o pravdanju isplaćenih sredstava financijske potpore u 2011. godini za provedbu projekta HODOČAŠĆE HRVATSKIH BRANITELJA IZ DOMOVINSKOG RATA 2011. ''JOSIP JOVIĆ''.
01. veljače 2012. godine - poslali smo općini Starigrad financijsko i opisno izvješće o pravdanju isplaćenih sredstava financijske potpore u 2011. godini za provedbu projekta HODOČAŠĆE HRVATSKIH BRANITELJA IZ DOMOVINSKOG RATA 2011. ''JOSIP JOVIĆ''.
08. veljače 2012. godine - Zbog iznimno loših vremenskih uvjeta koji su zadesili cijelu Hrvatsku pa tako i našu županiju, u suradnji sa još 14 braniteljskih udruga iz Zadra, stavili smo se na raspolaganje Kriznom stožeru Zadra i županije.
08. veljače 2012. godine - Na poziv Hrvatskog katoličkog radia, tajnik udruge sudjelovao je u emisiji ''Zajedno i poslije'' a kojoj je tema bila Damir Tomljanović - Gavran
10. veljače 2012. godine - tajnik Udruge je imao intervju za portal www.laudato.hr na temu: susret branitelja iz Zadra i Zagreba na Velebitu 21. i 22. siječnja u čast Damira Tomljanovića - Gavrana i obilježavanju akcije Maslenica kao i o obilježavanju godišnjice pogibije Damira Tomljanovića - Gavrana.
11. veljače 2012. godine - Zbog iznimno loših vremenskih uvjeta predsjedništvo Udruge donijelo je odluku o odgodi odlaska u Satrić kod Sinja na odavanje je počasti na posljednjem počivalištu našeg prijatelja, suborca i pripadnika postrojbe Nikole Prolića.
12. veljače 2012. godine - Dopredsjednik i tajnik udruge sudjelovali su u emisiji ''ISPO' VOLTA'' - Novog radija koja je bila posvećena Damiru Tomljanoviću Gavranu a u povodu 18- te godišnjice pogibije.
14. veljače 2012. godine - U Zadru smo nazočili predstavljanju knjige ''GENERAL PUKOVNIK ANTE GOTOVINA'' autora Mladena Pavkovića
17. veljače 2012. godine - U Krivom Putu svečano obilježena godišnjica pogibije Damira Tomljanovića - Gavrana. U suradnji sa Gradonačelnikom Zadra organizirali smo prijevoz autobusom do Krivog Puta i natrag. Sa područja Zadarske županije uputilo se mnogobrojno izaslanstvo u kojem su sudjelovali: izaslanik gradonačelnika grada Zadra gospodin Joso Nekić, načelnici općina Starigrad – Paklenica i Poličnik, predstavnici braniteljskih udruga: UP SG SOD D.T.-Gavran Zadar, HVIDR-a Zadar, UMDDRH Zadar, udruga ''Žene u Domovinskom rat'' Zadar, Udruga Dragovoljaca HRM – Zadar, u ime OŠ ''Zadarski Otoci – Zadar'' profesorica Jasminka Bašić i više branitelja i štovatelja D.T.-Gavrana.
22. veljače 2012. godine - Predsjednik i tajnik Udruge sastali su se sa umirovljenim brigadirom Danijelom Kotlarom te smo tom prigodom dobili njegov diplomski rad u kojem je glavna tema postrojba SG SOD ''D.T.-GAVRAN'' što nam je iznimno važno u cilju prikupljanja podataka o našoj postrojbi.
22. veljače 2012. godine - Na poziv Hrvatskog katoličkog radija, tajnik udruge sudjelovao je u emisiji ''Zajedno i poslije'' a kojoj je tema bila: obilježena godišnjica pogibije heroja Domovinskog rata Damira Tomljanovića - Gavrana.
23. veljače 2012. godine - predsjednik i tajnik Udruge u suradnji sa nekoliko braniteljskih udruga sudjelovali su na inicijalnom sastanku sa predstavnicima Allianz osiguranja u cilju uzajamne suradnje i mogućih ostvarivanja određenih pogodnosti za članove Udruge.
23. veljače 2012. godine - U dvorani sjemeništa Zmajević organizirali smo promociju knjige ''PREŽIVIO SAM VUKOVAR I OVČARU'' koju je napisao hrvatski branitelj koji je preživio četnički zločin na Ovčari, umirovljeni bojnik Vilim Karlović.
23. veljače 2012. godine - U prostorijama Udruge održan sastanak predsjedništva udruge. Na sastanku su bili nazočni predsjednik i svi članovi Upravnog odbora osim dopredsjednika Udruge koji iz opravdanog razloga nije mogao nazočiti sastanku. Sastanku su nazočili i predsjednik Nadzornog odbora te tajnik Udruge. Teme sastanka su bile: Izvješće o proteklom tromjesečju, Tekuće aktivnosti i predstojeće tromjesečje, a posebno se razgovaralo o organizaciji obilježavanja godišnjice postrojbe (17.04.) i godišnjici Udruge (21.04.) te o organizaciji i sudjelovanju na turniru Damir Tomljanović - Gavran. 
29. veljače 2012. godine - predsjednik i tajnik Udruge u suradnji sa nekoliko braniteljskih udruga sudjelovali su na drugom sastanku sa predstavnicima Allianz osiguranja u cilju uzajamne suradnje i mogućih ostvarivanja određenih pogodnosti za članove Udruge na kojem je i izražena volja za suradnju kroz neke navedene prijedloge.
04. ožujka 2012. godine - Sudjelovali smo u Sohovarama na obilježavanju 19. godišnjice pogibije 11 hrvatskih vitezova iz Varaždinske 7. GBR "Pume".
13. ožujka 2012. godine - Izaslanstvo Udruge prisustvovalo je u Rogovcu kod Virovitice na posljednjem ispraćaju Ivana Kovača, oca člana Udruge.
14. ožujka 2012. godine - Organizirali smo i proveli Dan sjećanja na heroja Domovinskog rata Nenada Mataka - Mehu.
17. ožujka 2012. godine - Sudjelovali smo u pripremi i provedbi Križnog puta ''Linijiom obrane grada Zadra'' u kojem su sudjelovali svećenici, branitelji i mnoštvo mladih. 
28. ožujka 2012. godine - Nazočili smo javnoj tribini ''PROGON HRVATSKIH BRANITELJA'' koja je održana u Dvorani sjemeništa Zmajević u organizaciji Udruge ''Žene u domovinskom ratu'' Zadar koju je podržalo nekoliko braniteljskih Udruga među kojima i naša Udruga.
31. ožujka 2012. godine – predstavnici Udruge sudjelovali su na obilježavanju 21. godišnjice ''Krvavog Uskrsa'' – akcija Plitvice i prve žrtve Domovinskog rata Josipa Jovića.
17. travnja 2012. godine - Medijskim člancima obilježena 18-ta godišnjica od osnivanja naše postrojbe.
17. travnja 2012. godine - Naša Udruga u suradnji sa djelatnicima Osnovne škole ''Zadarski otoci'' Zadar osnovali smo Udrugu izviđača Damir Tomljanović - Gavran Zadar.
18. travnja 2012. godine - U sjećanje na 44-tu godišnjicu od rođenja Damira Tomljanovića - Gavrana, obilježili smo pripremom za sadnju 44 sadnice maslina  na trgu D.T-Gavran.
21. travnja 2012. godine - Svečano obilježena 18-ta godišnjica od osnivanja naše postrojbe te 5-ta godišnjica Udruge programom koji smo organizirali u suradnji sa OŠ ''Zadarski otoci'' u kojem smo imali misu za sve poginule i pokojne branitelje u crkvi Bl. Alojzija Stepinca, izložbom radova profesora Markice Perića ''Domaći bjesovi'' u predvorju škole, zatim otvorenjem radova na sadnji maslinika i na kraju izložbom fotografija o postrojbi i Udruzi te domjenkom u prostorijama Udruge.
28. travnja 2012. godine -Na poziv Udruge veterana  4. GBR, predsjednik, dopredsjednik i tajnik udruge nazočili su u Splitu obilježavanju 21. godišnjice osnivanja 4. GBR,  
30. travnja 2012. godine - Podnešen zahtjev MOBMS za sufinanciranje projekta Hodočašće hrvatskih branitelja 2012 '' HRVATSKIM MUČENICIMA'' koje će ove godine biti na relaciji Zadar - Udbina od 21.08 - 25.08. 2012. godine
03. svibnja 2012. godine - Desetak članova Udruge uređivalo je maslenik koji smo zasadili u školskom dvorištu OŠ ''Zadarski otoci''
08. svibnja 2012. godine - Članovi Udruge odradili završne radove na masliniku koji smo zasadili u školskom dvorištu OŠ ''Zadarski otoci''
12. svibnja 2012. godine - U suradnji sa URV 1.GBR, Udrugom Tigar 90/91 Rakitje i općinom Starigrad, u Selinama smo održali 18. memorijalni malonogometni turnir u čast Damira Tomljanovića - Gavrana i svih poginulih branitelja.
18. svibnja 2012. godine - U suradnji sa suborcima poginulog branitelja Ante Rudana organizirali smo komemoraciju u povodu 20-te godišnjice pogibije koja je održana na mjestu pogibije iznad Bilog briga na prvoj liniji obrane grada Zadra a nakon odavanja počasti na mjestu pogibije održana je sveta misa na mjesnom groblju Belafuža na grobu hrvatskog branitelja Ante Rudana
28. svibnja 2012. godine - U dvorani nadbiskupskog sjemeništa Zmajević u Zadru organizirali smo predstavljanje knjige ''Gvozdansko hrvatsko velejunaštvo'' autora Damira Borovčaka.
01. lipnja 2012. godine - Na poziv Udruge hrvatskih dragovoljaca 3. Imotske bojne 4. brigade ZNG ''Imotski sokolovi'', nazočili smo obilježavanju 21. godišnjice osnutka 3. bojne 4. brigade ZNG. Svečanost je održana u Imotskom.
05. lipnja 2012. godine - U suradnji sa OŠ Zadarski otoci Zadar naša Udruga organizirala je predavanje učenicima o Domovinskom ratu na temu ''Uloga gardijskih postrojbi u Domovinskom ratu''. Predavanje su održali: umirovljeni visoki časnici HV general Tomo Medved, general Rajko Rakić, brigadir Eduard Butijer i pukovnik Darko Katuša.
21. lipnja 2012- Na poziv Udruge HVIDR-a Zadar, predstavnici udruge prisustvovali obilježavanju 20-te godišnjice Udruge HVIDR-a Zadar
23. lipnja 2012. godine - U povodu Dana državnosti, na poziv UHDDR Benkovac sudjelovali smo na tradicionalnoj manifestaciji - natjecanju spremanja fiša koja je održana u gradu Benkovcu
25. lipnja 2012. godine - Na poziv Udruge veterana 7. gardijske brigade nazočili smo svečanom otkrivanju spomen obilježja svim poginulim pripadnicima 7. gardijske brigade koji su poginuli na Dinari. Svečani program se odvijao na Dinari i u gradu Vrlici
04. srpnja 2012. godine - izvršeno izviđanje i priprema dionice hodočašća od Zadra do Poličnika. Ujedno obavljeno predstavljanje hodočašća predstavnicima lokalnih vlasti u općini Poličnik kroz koje prolazi dionica hodočašća.
12. srpnja 2012. godine - izvršeno izviđanje i priprema dionice hodočašća od Poličnika do Maslenice. Ujedno obavljeno predstavljanje hodočašća predstavnicima lokalnih vlasti u općini Maslenica kroz koje prolazi dionica hodočašća.
17. srpnja 2012. godine - izvršeno prvo izviđanje i priprema dionice hodočašća od  Maslenice do Udbine. Ujedno obavljeno predstavljanje hodočašća predstavnicima lokalnih vlasti u općini Sveti rok i Udbina kroz koje prolazi dionica hodočašća.
17. srpnja 2012 godine- Sudjelovali smo na Molitvenoj hodnji ''Koracima nade u istinu'', od Bulića preko Vukšića do Lišana Ostrovičkih koje je organizirala udruga "Žene u Domovinskom ratu"Zadar
21. srpnja 2012 godine- predstavnici Udruge nazočili su 14-tom memorijalnom malonogometnom turniru u čast poginulih branitelja Pridrage Davora Zubčića, Mile Čuline - Bulina i Borisa Čuline koji se odigrao u Pridrazi
26. srpnja 2012. godine - Na poziv zapovjednika Bojne za specijalna djelovanja nazočili smo svečanoj dodjeli diploma polaznicima koji su završili Komando obuku. Svečanost je održana u vojarni ''Franko Lisica'' u Udbini
28 i 29. srpnja 2012. godine - obavljeno izviđanje dionice hodočašća od mjesta Modrić do Donje Bukve na Velebitu te je ujedno i pripremljen smještaj za prenoćište hodočasnika koje će biti na Donjoj Bukvi u obiteljskoj kući hrvatskih branitelja - braće Baričević Martina i Jose
04. kolovoza 2012. godine - U Obrovcu na obali hrvatskog časnika Senada Župana uz nazočnost gradonačelnika Obrovca, članova obitelji te prijatelja i suboraca, komemorativnim skupom obilježili smo 17-tu godišnjicu pogibije pripadnika postrojbe Senada Župana. Nakon komemorativnog skupa dan sjećanja na Senada nastavili smo na Velebitu podno Tulovih Greda na spomen obilježju Senadu Županu koji smo podignuli 04. 08. 2010 zajedno sa gradom Obrovcom i suborcima iz 84. Gardijske bojne ''Termiti'' a nakon toga smo obišli i mjesto počivališta Senada Župana na gradskom groblju u Zadru.
04. kolovoza 2012. godine - U povodu obilježavanja Dana pobjede, Domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja, sudjelovali smo na ribičkom natjecanju ''Oluja kup'' u organizaciji HVIDRa Zadar gdje su naši članovi Udruge osvojili 4. mjesto.
05. kolovoza 2012. godine - Nazočili smo u Kninu obilježavanju Dana pobjede, Domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja.
08. kolovoza 2012. godine - Na poziv gospodina Branka Kuzele voditelja emisije IZVIDNICA na televiziji Z1, predsjednik i tajnik Udruge sudjelovali su u emisiji koja je bila posvećena predstavljanju Hodočašća hrvatskih branitelja 2012. ''Hrvatskim mučenicima'' Zadar - Udbina.
21 - 25. kolovoza 2012. godine - S ponosom ističemo kako smo vrlo uspješno proveli i četvrto Hodočašće hrvatskih branitelja 2012 ''Hrvatskim mučenicima'' od Zadra do Udbine u čast svima onima koji su svoje živote utkali u temelje naše Domovine
19. rujna 2012. godine - Na poziv URV 1gbr. u Sukošanu na mjesnom groblju nazočili smo obilježavanju 17-te godišnjice pogibije Ivice Pavića, pripadnika 1. Gardijske brigade koji je poginuo u akciji Oluja.
28. rujna 2012. godine - Održan sastanak predsjedništva Udruge na temu: izvješće o odrađenim aktivnostima, financijsko izvješće, predstojeće aktivnosti i izrada osnovnog Plana aktivnosti za 2013. godinu.
30. rujna 2012. godine - Na poziv Zagrebačkog gradonačelnika gospodina Milana Bandića predstavnicima braniteljskih Udruga, Predsjednik Udruge, tajnik i predsjednik Nadzornog odbora Udruge bili su u Zagrebu na zatvaranju Bundek festa gdje smo se susreli i uručili zahvalnice donatorima u provedbi Hodočašća '' Hrvatskim mučenicima'' od Zadra do Udbine, a isto tako dodijeljene su i Uspomenice te DVD-i o Hodočašću braniteljskim Udrugama - suorganizatorima Hodočašća.
04. listopada 2012. godine – U povodu dana obrane grada Zadra u suradnji sa Udrugom ''Žene u Domovinskom ratu – Zadar'', Udrugom Hrvatskih katoličkih medicinskih sestara i tehničara te Udrugom veterana Vojne policije Zadarske županije organizirali smo dobrovoljno darivanje krvi, čitanje zapisa iz medicinskih baza za Sjevernu Dalmaciju u razdoblju 1991. godine, prikazivanje dokumentarnog filma „TAJNA BOLNICA ŠIŠKA“ (HTV- gdje i kako je ustrojen ratni sanitet) te izložbu fotografija ratne bolnice u Zadru.
06. listopada 2012. godine - U povodu obilježavanja 21. obljetnice Dana obrane Zadra, izaslanstvo Udruge upalilo je svijeće na Gradskom groblju, kod središnjeg križa, kod spomenika Imotskim vitezovima, te na dva spomen obilježja na Dračevcu zadarskom.
Na pismenu inicijativu naše Udruge, ovom prigodom je  izaslanik predsjednika RH Ive Josipovića, general Mladen Fuzul, dodijelio visoko odličje za junaštvo, Red kneza Domagoja s ogrlicom, branitelju i bojniku Hrvatske vojske Nenadu Mataku Mehi posthumno. Odličje je primila Mehina majka gđa. Anka Matak.
12. listopada 2012. godine - U povodu rođendana generala Ante Gotovine, u suradnji sa Udrugom ''Žene u Domovinskom ratu – Zadar'' te Udrugom veterana Vojne policije Zadarske županije organizirali smo kulturnu večer pod nazivom „Generale, uvijek smo u mislima s Vama". Svečanost se odvijala u zgradi Kazališta lutaka u Zadru.
20. - 22. listopada 2012. godine - Na poziv Udruge veterana 1. Gardijske brigade ''Tigrovi'', predsjednik i tajnik Udruge boravili su u Konavlima na trodnevnom obilježavanju 20-te godišnjice oslobađanja Južnog bojišta, gdje je ujedno i predstavljena monografija 1. Gardijske brigade ''Tigrovi''.
05.studeni 2012 godine - Na poziv predsjednika URV 1.gbr. nazočili smo obilježavanju 22. godišnjice 1. gardijske brigade "Tigrovi" koja je započela u vojarni " Croatija" u Zagrebu polaganjem vijenaca na spomenik poginulim Tigrovima, nakon čega je u crkvi Svete mati slobode služena sveta misa zadušnica za sve poginule pripadnike postrojbe. Nakon misnog slavlja predsjednik URV 1. gbr. održao je pozdravni govor nakon čega su dodijeljene spomenice TIGAR za iznimnu suradnju koju je dobila i naša Udruga
06.studeni 2012 godine - Na prvu godišnjicu od kako je preminuo naš člana udruge Miroslav Baljak, predstavnici Udruge upalili su svijeću i pomolili se  na grobnom mjestu  u Suhovarama
16.studeni 2012 godine - predstavnici Udruge bili su u Zagrebu na trgu Bana Jelačića na slušanju presude generalima Gotovini i Markaču a nakon toga su ostali na dočeku generala iz Haga.
17.studeni 2012 godine - u suradnji sa OŠ Zadarski otoci, HVIDR-a Zadar i Udrugom "Žene u Domovinskom ratu" po drugi put smo
organizirali  svečani program obilježavanja 21. godišnjice stradanja Škabrnje i Vukovara pod nazivom "Mimohod svjetlosti i sjećanja". Za ovaj program naša Udruga je kupila 400 svijeća koje su svi nazočni palili u Vukovarskoj ulici za sve žrtve Vukovara i Škabrnje.
18.studeni 2012 godine - predstavnici Udruge sudjelovali su u obilježavanju dana pada Škabrnje.
20.studeni 2012 godine veliki broj članova Udruge bio je u Pakoštanima na veličanstvenom  dočeku generala Ante Gotovine
22.studeni 2012 godine - Na poziv predstavnika Udruge 7. GBR predstavnici naše Udruge nazočili su u Varaždinu na svečanoj akademiji u povodu obilježavanja 20-te godišnjice 7. GBR
24.studeni 2012 godine - U sklopu obilježavanja Dana Grada Zadra izaslanstvo Udruge na čelu sa predsjednikom, dopredsjednikom Udruge, generalom Rajkom Rakićem,  brigadirom Wernerom Ilićem - zapovjednikom postrojbe  te pukovnikom Nediljkom Sirićem - dozapovjednikom postrojbe  položili su vijenac i upalili svijeću za sve poginule branitelje ispred centralnog križa na gradskom groblju a nakon toga su sudjelovali na svečanoj sjednici gradskog vijeća te na susretu svih zapovjednika Zbornog područja sa generalom Antom Gotovinom u Arheološkom muzeju neposredno prije svečane proslave u čast generala Ante Gotovine.
 - veći broj članova Udruge sudjelovao je u organizaciji i provedbi mjera sigurnosti na poljani Pape Ivana Pavla II prilikom svečanog dočeka generala Ante Gotovine
27.studeni 2012 godine - Dopredsjednik i tajnik Udruge bili su u Splitu na radionici o pripremi i provedbi projekata a što je uvjet MOBMS-a za prijavljivanje projekata za sufinanciranje
29.studeni 2012 godine - Sudjelovali smo u hodnji braniteljskih udruga a koja je bila posvećena svim poginulim braniteljima. Hodnja je provedena na relaciji Zadar - jezero Vlačine (Suhovare) a nositelj organizacije bila je HVIDR-a Zadar
11.prosinac 2012 godine - Na poziv braniteljskih Udruga general Mladen Markač posjetio je u Zadar i Zadarsku županiju te je ovom prigodom u Županijskoj vijećnici organizirano druženje predstavnika braniteljskih Udruga sa generalom Markačom. Na ovome druženju tajnik Udruge uručio je generalu Markaču sliku Damira Tomljanovića - Gavrana koju je naslikao član Udruge Željko Erak.
21.prosinac 2012 godine - U suradnji sa OŠ Zadarski otoci i dječjim vrtićem Radost - Bili brig organizirali smo Humanitarni Božićni sajam a sva prikupljena sredstva namijenjena su za pomoć u liječenju teško oboljele učiteljice OŠ Zadarski otoci Zadar.
22.prosinac 2012 godine - održana redovna skupština udruge na kojoj je predsjednik udruge izvjestio članstvo o proteklim aktivnostima od posljednje skupštine, zatim su navedene tekuće i predstojeće aktivnosti. Na skupštini je usvojen i okvirni Plan aktivnosti za 2013. godinu a nakon toga je donešena odluka o novim počasnim članovima Udruge.
 
 
------------------------------
HHBDR 2015.
HRVATSKIM RATNICIMA
(LJUBOVO-BUNIĆ -CHM UDBINA)
 
 
------------------------------

 protiv zla

DOMOVINSKI RAT
ANIMIRANI ZEMLJOVID
 
PREDSJENIK TUĐMAN
OTVARA SG SOD
 
IZJAVA
GENERALA GOTOVINE O
OSNIVANJU SG SOD

► Wild Croatia

JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.

Trenutno Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 26 
hrvatski zavjetni kriz

 

 

JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.

(Ovaj videozapis više nije dostupan jer Hrvatska radiotelevizija polaže autorska prava)

U VIJEČNI SPOMEN

  • Damir Tomljanović - Gavran (18.04.1968. - 17.02.1994.)
  • Senad Župan (20.10.1972. - 04.08.1995.)
  • Nikola Prolić (05.04.1972. - 11.02.2001.)
  • Željko Both (04.05.1973. - 17.01.2007.)
  • Miroslav Baljak (16.07.1968. - 06.11.2011.)
  • Nediljko (Nedo) Vegar (21.06.1952. - 07.02.2014.)

Preporučujemo

01_tigar_90_91_rakitje

02_urv_1gbr_tigrovi

urv_2gbr

02_uv_3gbr_kune

03_uv_zng_4brigada

5_gbr

04_u7gbr_puma

urv_9gbr_vukovi

uspdr

---------------------------------------------

ui dtg zd logo web

---------------------------------------------

banner_gavran

Preuzmite naš banner

---------------------------------------------